Vi är ett litet familjeägt bageri som började vår verksamhet för snart 20 år sedan. Vi bakar vårt bröd i Piteå. Även om vi fortfarande är små, har vi vuxit till ett företag med återförsäljare från Falsterbo i söder till Kiruna i norr.
Alla våra bröd bakas på traditionellt vis enligt gamla norrbottniska recept. Förut bakades tunnbröd på gårdarna två gånger per år, höst och vår. Nästan varje hemman hade en bagarstuga där kvinnorna hjälptes åt och gick från gård till gård. Det som idag är vårt klassiska tunnbröd ansågs då vara en basvara.
En riktigt “smolande” eller “bryta” som det också heter anses vara en kulinarisk läckerhet, krossat tunnbröd, mjölk och gärna en korvbit till. Eller så en “blojta” – tunnbröd, varm buljong eller mjölk, allt tillsammans med en klick smör. Numera äts tunnbröd oftast som smörgås eller som ett tillbehör till en ostbricka.
Vi anser att hemligheten till ett riktigt gott bröd är att man värnar om de gamla baktraditioner som användes förr i tiden. Den gamla vedugnen används inte idag, men samtliga bröd och skorpor handkavlas och får jäsa långsamt och under låg värme. Resultatet blir ett bröd som är saftigt, smakrikt och har lång hållbarhet.
Kunglig Hovleverantör
Ingredienser: VETEmjöl, vatten, siktat RÅGmjöl, KORNmjöl, socker, jäst, bakpulver (hjortronsalt), salt, kryddor (anis, fänkål), maltmjöl av KORN. Kan innehålla spår av mjölk
69,90kr
Slut i lager
08-33 01 20