Boka din julskinka
I 28 år har alla kunnat boka sin julskinka hos oss. Den traditionen släpper vi aldrig.
VÅRA JULSKINKOR
- Roslagskötts Rimmade julbog, 249 kr/kg, brukar väga något mindre än 2 kg
- Roslagskötts Rimmade julskinka, 249 kr/kg, 2,5-3,5 kg
- Tillbergas (Nibblegris) Rimmade julskinka, 249 kr/kg, 3,5-5 kg
- Tillbergas (Nibblegris) Kokta julskinka, 199 kr/kg, brukar väga kring 3 kg
- Griljerad skinka (Tillberga) i bit, 349 kr/kg, valfritt mellan 1-2,5 kg
- Griljerad skinka (Tillberga) i skivor, 399 kr/kg, valfri vikt
Du kan boka din julskinka redan nu för upphämtning i vår butik from 20 november tom 23 december. Betalning sker i butik.
Information om Roslagskött
Även i år har vi julskinkor från vår favoritgård Roslagskött, rasen är Piggham. Roslagskött är inte kravmärkt, men de är enormt r-eko och vurmar för smaken och att grisarna skall ha det bra & mysigt. På Roslagskött är grisarna inne men Per-Henric & Jenny har tagit bort en gavel på ladan så grisarna är i en torr & vindstilla utemiljö. Per-Henric & Jenny odlar sin egen vall som grisarna äter och de har fri tillgång till mat så det inte blir slagsmål och stress. Per-Henric & Jenny analyserar ständigt sitt foder och under de perioder på året fodret inte innehåller tillräckligt med vitaminer eller näring så köper han in det som saknas. Behövs det tex. protein så köper han soja som är bäst för grisarnas magar och det inköpta fodret är alltid GMO fritt. Roslagskött har 4 mil transport till slakteriet, där två bröder för ett par år sedan har byggt ett superklokt slakteri (Almunge) utifrån deras långa erfarenhet i branschen. Roslagsskinkorna rimmas i en lag gjord på nitritsalt (E250), socker och askorbinsyra(E300), i övrigt inga tillsatser. Vi har testat att tillaga bogskinkorna på låg temperatur (100 grader) i stekpåse i ugn och de blir precis lika saftiga som vanliga skink-skinkor. Roslagsskinkan behöver inte vattnas ur (normal sälta) bara sköljas av. För mer information se Roslagskötts hemsida.
Information om Tillberga
Tillberga gris är framtagen av Nibble Gårdsgris. På gårdens marker odlas spannmål som blir grisens mat. Odlingen och uppfödningen är klimatcertifierad enligt Svenskt Sigills regelverk. Maten är en sammansättning av korn, havre, vete, ärter, åkerböna, rapsmjöl och linfrökaka samt vitaminer och mineraler, fodret är anpassat till grisarnas ålder. Inhysning och skötsel är mycket viktig för att grisen ska må bra. Husen som grisen bor i är indelade i rum och där får de mat att äta dygnet runt. Detta innebär att grisen inte utsätts för stress vilket ger friskare grisar. Grisarna transporteras i moderna bilar på ett respektfullt sätt. De slaktas i ett modernt och välorganiserat slakteri i Skövde. De strävar efter en frisk gris som mår bra, som sköts väl och ger ett smakrikt, mört och gott kött. Likt roslagskött använder sig Tillberga inte av polysofater som binder vatten, utan enbart nitritsalt E250, socker & natriumsalt av askorbinsyra E301. För mer information se Nibbles hemsida