Alla hjärtansmeny
Vi gör det lätt för dig att fira ett Alla hjärtans dag! Vi förbereder maten så att allt du behöver göra är att steka huvudråvarorna efter våra anvisningar och värma tillbehören.
Alla hjärtansmeny
Köp vår Alla hjärtansmeny i vår webshop (klicka här), fram tom. 14/2 kl 12 håller vi webbutiken öppen för köp. All upphämtning sker enbart i butik 14/2.
Menyn är fria från nötter. Den innehåller fiskprotein, ägg, gluten & laktos. Menyn säljs i sin helhet och vi kan inte göra några ändringar i rätterna. Vi kommer ha en fulldukad butik inför & under 14/2 om ni söker andra alternativ.
Vi har förberett maten så att allt du behöver göra är steka huvudråvaran efter våra anvisningar och värma tillbehören. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.
Menyn
Vichyssoise
med löjrom & krasse
–
Kalvytterfilé med västerbottenrösti,
sparrisbroccoli & madeira sås.
–
Vaniljpannacotta
med chokladmousse & bärkompott
—
Meny pris 399 kr/person
Innehållsförteckning/allergener
Vichyssoise: Potatis, purjolök, LAKTOSFRI GRÄDDE, grönsaksbuljong (havssalt, ris, sirap, majsstärkelse, palsternacka, lök, morötter, purjolök, pumpa, gurkmeja, vitlök) smör, timjan, citronsaft, vitpeppar, salt och socker. LÖJROM. Krasse.
Varmrätt
Kalvytterfilé. Rösti: Potatis, GRÄDDE, västerbottenOST, vitlök, ÄGG, lök, potatisstärkelse. Madeirasås: Rött vin (SULFIT), oxben, lök, morot, madeiravin (SULFIT), socker, tomatpuré, modifierad stärkelse, vinäger, purjolök, farinsocker, salt, vitlök, libbsticka, timjan, laktosfritt SMÖR, svartpeppar, enbär, rosmarin, lagerblad, SOJAbönor, VETE. Sparrisbroccoli.
Dessert
GRÄDDE, gelatinblad, vaniljsocker, socker, mörk choklad, ÄGGulor, kaffe, florsocker, jordgubbar, björnbär, blåbär.
Vintips
Förrätt – Louis Boulliot (Vitt Bubbel), Frankrike, 149 kr (art.nr 7688) 750 ml
Varmrätt – Bourgogne Rouge 2023 (Rött), Frankrike, 145 kr (art.nr 5475) 750 ml
Dessert – Nivole 2023 (Vitt sött), Italien, 99 kr (art.nr 7787) 375 ml
Tillagninsanvisningar
I förrätten behöver soppan värmas. I varmrätten steker ni kalvytterfilén och kokar sparrisbroccolin enligt våra instruktioner, övriga tillbehör behöver bara värmas. Desserten är helt färdig. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.