Matlagningskvällar hos Cajsa Warg
Få saker är så trivsamma som att laga mat i goda vänners lag. Och få saker smakar så gott som mat som man själv har varit med och lagat. Under en matlagningskväll hos oss är chansen stor att du dessutom blir en lite vassare hemmakock.
MATLAGNINGSKVÄLLAR
En kväll helt chambre séparée. Ta med kollegorna eller vännerna på ett inspirerande matlagningsevent och laga en trerättersmeny på säsongens råvaror hos oss.
Vi hjälper er att bli gourmetkockar för en kväll och ger er självförtroende och recept att ta med er hem till era egna kök.
Våra matlagningskvällar är en perfekt aktivitet för en kickoff, teambuilding mm och en smakrik matlagningskurs för vänner och släkt. Vi tar emot sällskap mellan 10–30 personer. Öppettiderna är 17.30–22.30.
Lediga datum
December: 1-2, 13-17, 19, 21
Januari: 7-22, 24-31
Februari: 1-28
Mars: 1-31
April: 1-30
Maj: 1-31
Pris: 1295kr/person exkl. moms (1618,75 kr inkl moms)
Bokningar sker via formulär nedan. Frågor mailas till vasastan@cajsawarg.se.
Läs mer om hur våra matlagningskvällar går till och våra bokningsvillkor
Bokningsvillkor
Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir. Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett annars debiteras enligt bokningen. Ev ändringar i er bokning sker via mail.
Vi debiterar minimum 10 personer.
Har ni bokat för 18 personer eller fler så tar vi in extra personal. Ändras bokningen till färre än 18 personer behöver detta meddelas 14 dagar innan. Vid senare förändring debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms).
Eventuell avbokning av hela eventet ska ske skriftligen senast 14 dagar före bokat datum. Vid avbokningar 13-1 dagar innan bokat datum debiteras 4’000 kr exkl. moms (5’000 kr inkl.moms). En sen avbokning på 18 personer eller fler blir därmed 8’000 kr exkl. moms (10’000 kr inkl.moms).
Vid avbokningar samma dag som bokat datum debiteras 1295 kr exkl moms/bokad deltagare.
Så här går våra matlagningskvällar till
När ni har bokat datum enas ni om en gemensam trerättersmeny utifrån våra säsongsanpassade menyförslag. Vi behöver få veta ert val minst en vecka i förväg för att kunna säkerställa råvarutillgång. Meddela oss gärna om någon i sällskapet är allergisk eller önskar annan specialkost. Alkoholhaltiga drycker tar ni med själva. Följ gärna våra vinförslag. Många goda mineralvatten och alkoholfria alternativ finns i butiken. Och efter maten bjuder vi på kaffe.
Ni anländer till oss ca 17:30. Vi har dukat upp lite tilltugg som ni kan avnjuta. Er värd för kvällen går igenom menyn. Därefter plockar ni ihop råvarorna i butiken och påbörjar sedan tillagningen tillsammans. Ni är kockarna och vi ger råd och tips. När matlagningen är igång tar det ca 90 minuter tills första rätten serveras.
Senast kl 11.00 samma dag behöver vi få veta hur många ni blir.
Vi debiterar er för det antal personer som ni då har angett.
Menyer
Välj en av våra förrätter, varmrätter och desserter till hela sällskapet i vår meny nedan. Finns det specialkost/avvikelser i sällskapet, så meddela oss detta i förväg så ordnar vi det utifrån er valda meny.
Förrätter
Glaserad endiv med citrussallad, getostkräm & friterad rosmarin
Rödbetsgravad lax med rostade gulbetor, dillmajonnäs, solrosbräck & forellrom
Handskuren asiatisk råbiff med friterad lök, picklad rättika & majonnäs med lagrad soja & yuzu
Varmrätter
Rimmad torskrygg med inkokt fänkål, bakade tomater, chorizocrisp & skummad musselsås
Rostad jordärtskocka med puylinser, vispad ricotta, jordärtskockschips & brynt smör med salvia
- Helstekt ryggbiff med rödvinsås, potatisfondant & griljerad tomat med bacon & panko täcke
Desserter
Hjortronmunk med dulce de leche-grädde & myltade hjortron
Bakat svenskt äpple med chokladjord, vaniljmascarpone, lönnsirap & olivolja
Citrontarte med italensk maräng, rårörda hallon & basilika
Dryckesförslag
Förrätter
Glaserad endiv med citrussallad, getostkräm & friterad rosmarin
Nr 5585, Petit Chablis, La Chablisienne, 2022 (Vitt) Frankrike (75 cl) 169:-
Nr 20091, WOW Riesling, 2023 (Vitt) USA (75 cl) 119:-Rödbetsgravad lax med rostade gulbetor, dillmajonnäs, solrosbräck & forellrom
Nr 6707, Alvarinho Contacto, 2023 (Vitt) Portugal (75 cl) 145:-
Nr 4200, Leth, Grüner Veltliner, 2023 (Vitt) Österrike (75 cl) 99:-Handskuren asiatisk råbiff med friterad lök, picklad rättika & majonnäs med lagrad soja & yuzu
Nr 20102, Jurtschitsch, Riesling Platin, 2023 (Vitt) Österrike (75 cl) 149:-
Nr 5798, Couvent des Jacobins, Bourgogne Blanc, 2022 (Vitt) Frankrike (75 cl) 219:-
Varmrätter
Rimmad torskrygg med inkokt fänkål, bakade tomater, chorizocrisp & skummad musselsås
Nr 5621, Laroche, Bourgogne Réserve, 2023 (Vitt) Frankrike (75 cl) 149:-
Nr 6292, Gardo & Morris, Pinot Noir, 2022 (Rött) Nya Zeeland (75 cl) 129:-Rostad jordärtskocka med puylinser, vispad ricotta, jordärtskockschips & brynt smör med salvia
Nr 5475, Bourgogne Rouge, Pinot Noir Labouré-Roi, 2023 (Rött) Frankrike (75 cl) 145:-
20089, Boschendal, 1685 Chardonny, 2023 (Vitt) Sydafrika (75 cl) 149:-
Nr- Helstekt ryggbiff med rödvinsås, potatisfondant & griljerad tomat med bacon & panko täcke
Nr 76671, Bread & Butter, Pinot Noir, 2022 (Rött) USA (75 cl) 169:-
Nr 2686, Sangre de Toro, Reserva Organic, 2020 (Rött) Spanien (75 cl) 99:-
Desserter
Hjortronmunk med dulce de leche-grädde och myltade hjortron
Nr 2154, Château Baulac Dodijos, 2022 (Vitt sött) Frankrike (37,5 cl) 139:-Bakat svenskt äpple med chokladjord, vaniljmascarpone, lönnsirap & olivolja
Nr 7662, Château La Rame, 2020 (Vitt sött) Frankrike (37,5 cl) 139:-Citrontarte med italensk maräng, rårörda hallon & basilika
Nr 7873, Castiôn, Moscato d’Asti, 2023 (Vitt sött) Italien (75 cl) 115:-
Dryckesförslag övrigt
Fördrink
- Fördrink, mousserande/champagne
Nr 7904 Privat, Brut Nature Reserva, 2020 (Mousserande, Eko) Spanien (750 ml) 139 kr
Nr 7870 Prosecco, Pizzolato (Mousserande) Italien (750 ml) 105 kr
Nr 73077 Guldkula, Premier Cru (Champagne) Frankrike (750 ml) 379 kr
Alkoholfritt
På butikerna har vi prima alkoholfria alternativ såsom;
- Äppelmust La Ribaude
- Värmdö Musteri Äppelmust
- Fentimans Ginger Beer
- Richard Juhlin Mousserande Vitt el Rosé
Beräkna mängd
Liten generell lathund för att beräkna dryckesmängd
Fördrink (laga-mat-vin) – 20 cl/person
Förrätt – 15 cl/person
Varmrätt – 30 cl/person
Dessert – 6 cl/person