Nyårsmeny
Vi gör det lätt för dig att fira ett Gott Nytt år! Vi förbereder maten så att allt du behöver göra är att steka huvudråvarorna efter våra anvisningar och värma tillbehören.
Nyår 2024
Köp vår Nyårsmeny för avhämtning i butik, köp här. Fram till måndagen den 30/12 kl. 12 håller vi webbutiken öppen för köp av Nyårsmenyer, vi reserverar oss för att nyårsmenyn kan bli slutsåld tidigare.
Upphämtning sker enbart i butik 30/12 (kl 9-20) eller 31/12 (kl 10-18).
Båda menyerna är laktosfria och fria från nötter, den vegetariska menyn är även helt fri från gluten. Menyerna säljs i sin helhet och vi kan inte göra några ändringar i rätterna.
Vi har förberett maten så att allt du behöver göra är steka huvudråvaran efter våra anvisningar (följer med) och värma tillbehören. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.
Köpvillkor
Tom söndagen 2024-12-29 kl 12 kan man avboka/minska antalet portioner i redan gjorda köp. Detta görs via mail (svara på vår bokningsbekräftelse) och vi återkommer med bekräftelse.
Efter 2024-12-29 kl 12 kan vi inte längre ändra något eftersom vi då har färdigställt samtliga beställningar.
Menyn
Hummersoppa med fänkålsfrö
& pilgrimsmussla
*
Timjanstekt lammrostbiff med rostade rotfrukter,
maderiasås & sotad hjärtsallad
*
Brownie, körsbärskompott,
vanilj & tonka bavaroise & italiensk maräng
***
Meny pris 499 kr/person
Innehållsförteckning/allergener
Förrätt (fri från gluten & laktos)
Hummersoppa vitt vin (SULFIT), laktosfri GRÄDDE, lök, morot, tomatpuré, HUMMERFOND (HUMMER, vatten, lök, morötter, purjolök, tomatpuré, rapsolja, salt, vitpeppar, lagerblad, dillfrö), salt, vitpeppar, fänkålsfrö, timjan, lagerblad, rapsolja, maizena, cayenne peppar. PILGRIMSMUSSLA & backtimjan.
Varmrätt (fri från laktos) lite gluten i såsen via sojasås
Lammrostbiff. Rostade rotfrukter Potatis, morot, rödbeta, ROTSELLERI, kålrot, palsternacka, rapsolja, vitlök, salt, svartpeppar, basilika & persilja. Madeirasås Rött vin (SULFIT), oxben, lök, morot, madeiravin (SULFIT), socker, tomatpuré, modifierad stärkelse, vinäger, purjolök, farinsocker, salt, vitlök, libbsticka, timjan, laktosfritt SMÖR, svartpeppar, enbär, rosmarin, lagerblad, SOJAbönor, VETE. Hjärtsallad.
Dessert (fri från gluten, laktos & nötter)
Brownie, körsbärskompott, vanilj & tonka bavaroise & Italiensk maräng Laktosfri GRÄDDE, laktosfri MJÖLK, laktosfritt SMÖR, mörk choklad (SOJALECITIN), ÄGG, socker, körsbär, citron. apelsin, vanilj, tonkaböna, maizena, salt, pektin, gelatin av nöt, blåklint.
Vintips
Förrätt – Guldkula Premier Cru, vitt torrt mousserande, Frankrike, art.nr 73077, 379:- (750 ml)
Varmrätt – Bourgogne Rouge Pinot Noir Labouré-Roi, 2023, Frankrike, art.nr 5475, 145:- (750 ml)
Dessert – Castiôn Moscato d’Asti, 2023, Italien, art.nr 7873, 115:- (750 ml)
Tillagninsanvisningar (följer med)
Inför förrätten behöver soppan värmas och pilgrimsmusslan stekas enligt instruktion. Inför varmrätten behöver köttet stekas och gå klart i ugn. Hjärtsalladen behöver sotas/stekas och övriga tillbehör värms enligt instruktion. Desserten är helt färdig. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.
Vegetariska menyn
Crème Ninon
med rostade pumpakärnor
*
Chèvre Chaud med rostade rotfrukter,
timjan-rödvinssky & sotad hjärtsallad
*
Brownie, körsbärskompott,
vanilj & tonka bavaroise & italiensk maräng
***
Meny pris 499 kr/person
Innehållsförteckning/allergener
Förrätt (fri från gluten & laktos)
Creme ninon Ärtor, gul LÖK, laktosfri GRÄDDE, laktosfri MJÖLK, vitt VIN (SULFIT), grönsaksbuljong (morot, vitlök, timjan, vitpeppar, salt), mynta, salt, peppar. Pumpakärnor.
Varmrätt (fri från gluten & laktos)
Getost Pastöriserad getMJÖLK, salt, löpe, syrningskultur & penicillum Candidum. Rostade rotfrukter Potatis, morot, rödbeta, ROTSELLERI, kålrot, palsternacka, rapsolja, vitlök, salt, svartpeppar, basilika & persilja. Timjan- & rödvinssky Rött vin (SULFIT), tomatpuré, grönsaksbuljong (havssalt, rissirap, majsstärkelse, palsternacka, lök, morötter, purjolök, pumpa, gurkmeja, vitlök, vitpeppar, libbstickarot, fänkålsfrö, solrosolja, persilja), timjan, glutenfri SOJA. Hjärtsallad.
Dessert (fri från gluten, laktos & nötter)
Brownie, körsbärskompott, vanilj & tonka bavaroise & Italiensk maräng Laktosfri GRÄDDE, laktosfri MJÖLK, laktosfritt SMÖR, mörk choklad (SOJALECITIN), ÄGG, socker, körsbär, citron. apelsin, vanilj, tonkaböna, maizena, salt, pektin, gelatin av nöt, blåklint.
Vintips
Förrätt – Privat Brut Nature Reserva, 2021, Spanien, art.nr 7904, 139:- (750 ml)
Varmrätt – Brolio 2022, Italien, art.nr 2705, 149:- (750 ml)
Dessert – Castiôn Moscato d’Asti, 2023, Italien, art.nr 7873, 115:- (750 ml)
Tillagninsanvisningar (följer med)
Inför förrätten behöver soppan värmas enligt instruktion. Inför varmrätten behöver getosten och hjärtsalladen stekas enligt instruktion. Övriga tillbehör värms enligt instruktion. Desserten är helt färdig. Ha en stektermometer till förfogande för bästa resultat samt olja, smör, salt & peppar till stekning.